Tillägg till PM, uppdaterad information lördag 18 februari

Information från tävlingsledningen i sista stund

Banchefen Gunnar Sandberg och tf. tävlingsledare Bertil Johansson har idag åkt banan med skoter och har följande tillägg till PM.

Parkering sker nere vid målområdet, det finns också möjlighet att parkera nere mot starten

som sker på en inäga 300 m söder om målområdet. Där finns också duschar, det finns också möjlighet att duscha på hotellet, samt på vandrarhemmet väster om starten.

 

Bansträckning: Efter start blir det en motbacke upp till målområdet, efter målområdet blir det en rejäl utförsbacke där det gäller att se upp i detta isiga före. En plan sträcka på ca 3 km fram till man korsar vägen till skidliften, efter ytterligare 100 m viker man höger och korsar vägen till Bakvattnet

Sedan går spåret efter skoterleden i en böljande terräng svagt uppför men även med småknixig terräng fram till en vätskekontroll efter ca 8,3 km. Efter den går långa spåret ner på Bakvattssjön och tillbaka mot Åkersjön ca 2 km, upp på skoterleden igen och fram till samma vätskekontroll, men då efter dryga 12 km.

Denna gång tar man vänster (Korta banan tar vänster direkt) mot byn Bakvattnet, det är ett spurtpris. Spåret vänder sen efter skidleden tillbaka mot Åkersjön, och den i en böljande småknixig terräng men svagt utför. Vid vägen till skidliften möts spåren och man åker sen samma spår nästan till mål. Där delar sig spåret och på stadion varvar långa loppet med ett varvpris samt vätska, och det korta går i mål.

Långa spåret kör alltså banan två varv och den är ganska precis 42 km. Korta spåret blir ca 17 km.

 

Vi vill påminna åkare på långa banan än en gång att i vid Bakvattnets vätskestation tar man alltså höger slinga första och tredje gången man passerar, och till vänster mot varvning/mål den andra och fjärde gången man passerar.

 

Reservstavar finns vid utförsbacken efter start samt vid vätskestationen i Bakvattnet.

Spåren dras sent i kväll och det är bra grundtrampat så vi tror att de kommer att hålla fint.

 

Så väl mött i morgon till en fin bana och som vi hoppas rättvisa tävlingar.

Hälsar Haldo Hanssons kommittén

Get in touch: