Spårstatus

Spårstatus

180207: Glädjande nog kommer 2018 års tävling att kunna genomföras i Trångsviken. Banan som kommer att användas är i stort sett samma som använts de senaste gångerna loppet gått i Trångsviken, dock har några mindre justeringar av banan skett.

I dags läget är merparten av banan pistad med dubbelspår och förhållandena är mycket goda. Spåren är hårda och fasta med bra stavfäste.

Pga att en skogsväg används vid avverkning i området är en sträcka på ca 700 m ännu inte pistad. Pistning av denna sträckning kommer att ske fredag 16/2 och därefter kommer det att vara möjligt att åka hela banan.

Långa banan kör 2 varv på en 21km-bana. Korta banan kör 1 varv på en 15 km-bana (följer 21 km-banan bortsett från en slinga längst österut), se Bansträckning. Dubbla spår finns runt hela banan.

Swix kommer att lägga ut vallatips dagen före tävlingens genomförande.

 

180217: Banan har under dagen pistats av Julia Åhlén från Halvarssons i Åkersjön. Det är dubbelspår runt hela banan och dessa är fasta och fina, men vi rekommenderar ända att ni väljer de större trugorna på stavarna. Vallarekommendation från Swix finns här.